sanal pos alırken 3d secure mi yoksa standart mı ?

deniz

OpenCart-TR
sanal pos alırken 3d secure mi yoksa standart mı kullansak iyidir.Sizin tavsiyeleriniz neerdir.

niTRos001

OpenCart-TR
Web sitesi
www.baylas.com
Çoğu müşteri kendisini güvende hissetmek için 3D Secure yi tercih eder ama kimisi de uğraştırıcı olduğu için Sanal Pos'u tercih etmekte. Ama benim şahsi fikrim 3D Secure hiç yoksan sizin üzerinizde bir sorumluluk olmuyor müşteri ödemeyi (kredi kartı bilgilerini) bankanın sayfasından girip yapıyor.

deniz

OpenCart-TR
Teşekkürler aslında kafama takılan 3d alırsak güvenilir ama uğraştırıyor diye müşteri gider mis siteden.Birde Büyük e- ticaret siteleri hepsiburada felan ne kullanıyorlar 3d mi standart mı ?

olgunumur

OpenCart-TR
3d en iyisi güvenlik açısından fakat opencartın vakıfbankda 3d desteği yok benim bildiğim kadarıyla yani vakıfbank 3d sistem çalışamassın opencartta hangi bankaların 3d desteği varsa o bankalardan pos alırsan şu andaki en iyi sistem olan 3d yi kullanabilirsin...

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
arkadaşlar bu 3D Secure nedir yani normal pos gibi mi kodlama alanı yoksa nasıl oluyor yardımcı olabilir misiniz ? :(((

olgunumur

OpenCart-TR
normal ödemden farklı olarak bankanın sayfasnıa yonlenir müşteri ve cep telefonuna bir kod gelir o kodla işlemi onaylar ve işlem onaylanmış olur kodlama alanı kısmında pek bilgim yok malesef fakat opencarta standart pos gibi apilerle entegre ediliyor.

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
o halde bu daha güzel ama peki bunun ek bir maliyeti ve normal pos dan zor yanı nedir ?

olgunumur

OpenCart-TR
Ek bir maliyeti olduğunu sanmıyorum ama şu ara bankalardan sanal pos almak pekde kolay değil her önüne gelene sanal pos vermiyorlar yıllık bir kullanım ücreti var ama o 3d yada standart olduğu zaman değişmiyo.. asıl e-ticaret sistemimde 3d kullanıyorum opencarttaki sistemimde standart pos ayalarını kullanıyorum 3d müşteriye daha hoş gözükür siteye güveni sağlar standart içinde ssl sertifikan olması yeterlidir.

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
hmm anladım yani o halde 3d dediğine göre çok iyi peki 3d nin opencartta kullanımı zor mu tasarım açısından birde bankanın sitesine baktım maximum iş kartı var mesela 3d yi almak daha kolay gibi geldi ayrıca sanal pos gibi bir ücretide yok peki neden siteler sanal posu tercih ediyor ssl almamak için mi veya neden paralı birşey bu kadar tercih ediliyor ?

olgunumur

OpenCart-TR
İnternet ten Satışın yolları bunlar sanal pos havale kapıda ödeme mobil ödeme iyi bir e-ticaret sitesinde bunların hepsi bulunmak zorunda keza işlemlerin %85 e yakını kredi kartı yani sanal pos ile yapılıyor kullanıcılar alıştı artık sanal pos kullanmaya. Valla Akbank ve Garanti bankasından posları aldım 3d destekli İş bankasın daki başvurum geri döndü yani pos çıkmadı keşke dediğin kadar kolay olsa bunları almak. Sanal posun yıllık belli bir miktar ücreti var hangi banka olursa olsun 3d için ekstra ücreti varmı bilmiyorum ama sanmıyorum 3d için ekstra para alcaklarını... Kullandığın pos 3d de olsa standart pos da olsa ssl alman gerekiyor bankalar yapmış olduğun sitenin bütün güvenlik işlemlerine sokuyolar ve birinci istekleri domaine ssl kurulu olması. Bunun yanı sıra https ve kilit simgesi görünce müşteri artık güvenilir olduğunu anlıyor bu da satışlara yansıyor..

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
anladım yani siteni hazırla herşeyi ile ssl ile de al güvenlik nedeni ile ondan sonra bankaya başvurunu yap diyorsun öyle mi birde başka püf noktası nedir sanal pos almak için yani bankanın sitesinde yazıyor ama almış birisi olarak bilgi verebilir misin lütfen?

bu arada umarım sorumla sıkmadım burayı :)

olgunumur

OpenCart-TR
aynen öyle...
Ticari olarak bir firman olması gerekiyor vergi levhası vs. yani yasal prosedür olarak ne gerekiyorsa yapman lazım ofis gösterdiğin bi yer olması gerekiyor. sonra anlaşma yaptığın toptancılarla karşılıklı imzaladığınız anlaşmalar da yanında olsun bazı bankalar bunları da istiyor. sonra başvurunu yapıyorsun bir sürü inceleme süresi geçiyor 1 hafta kadar genellikle şirket yeniyse yani vergi levhası yeni tarihliyse ve bankada hatırı sayılan bir paran yoksa baya bi uğraşırsın ya da bir banka müdürü filan tanıyo olman lazımki insiyatif kullansın. kısacası prosedürü çok olan bir iş mesela teb bankasına hiç gitme kapıdan dönersin müşteri temsilcisinin ilk dediği kelime biz sanal posa sıcak bakmıyoruz banka olarak böyle diyen bir bankadan hayır bekleme ama diğer bankalarda baya bi uğraştırcaklardır bankaların genel merkezinden ofise ziyarete gelenler de oluyor onlarında görüşleri önemli gelip bakıyolar konuşuyolar sonra bi bakıyosun olmamış... Ufak bir ipucu bankaya başvurduğunda sanal pos birimleri siteni inceler bu inceleme sırasında sepete ürün atıp ödeme kısmına kadar olan yeri kontrol ederler bu kontrol etme sırasında kredi kartı ile ödeme seçeneği aktif olsun yoksa vermezler ben ilk önce vakıfbanka gittiğimde sanal pos modulunu kapatmıştım pos kurulu değil diye genel merkezden geri dondu aktif ettim yeniden baktılar onaylandı. Ama sanal posu aldığım site opencart alt yapısı kullanmıyordu bu tarz ücretsiz scriptlerede pek sıcak bakmıyorlar bilgin olsun.

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
hadi ya desene biz hiç alamayız ya bizim satacağımız ürünler biraz farklı ya öyle toptancı falan bulamam ofiste yok banka müdür hiç yok walla tüm hevesim gitti resmen :((((((((((

olgunumur

OpenCart-TR
Şirket kurman kesin gerekiyor ilk önce home ofis gösterirsin vergi dairesinden gelen memurada internetten satış olduğu için şimdilik bir ofis tutmadık ileride tutucaz gibilerinden bir şeyler söyleyebilirsin. maliye bakanlığı onaylı fatura bastırman gerek her girenin her çıkanın faturası olması gerek muhasebecin olması lazım falan filan bu iş her ne kadar kolay gorünsede işin içine girdiğinde hem teknik bilgin hemde ticari bilgin olması lazım. Hevesini kırmak gibi olmasın bu pazar büyük hedeflerin varsa bi yerden başlaman lazım... tabi bi de satabileceğin ve satamayacağın ürünler var sanal pos verirken bunlarada dikkat ediyolar mesela bir sex shop yaparsan garanti bankası kesinlikle pos vermez gibi. her bankanın sayfasında istenilen şeylerle ilgili bilgileri bulabilrsin ordan bi incele...

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
anladım yok yok öyle yanlış anlama sadece bizim ark ile kendi yaptığımız bazı şeyleri satmak istiyoruz xxx gibi şeylerle işimiz olmaz :) home ofis dediğin gibi önce ordan başlamak lazım sonra ssl ve sonra pos işlemleri veya bunların hiç biri havale ile satış :(((( çok tşk kardeşim gerçekten bilgilendirdiğin için birde alakasız birşey olacakta sormakta fayda var diye düşünüyorum şimdi home ofis sonuçta bir şirket oluyor benim ark ım öğrenci ve öğrenim kredisi alıyor KYK dan bunun kredisi kesilir mi şimdi KYK da asgari ücretli biryerde çalışırsa demiş ama yinede endişe ediyor bu konuda KYK yı aradık bilgileri mail atsın dedi o da çekindi doğrusu öyle kaldı

olgunumur

OpenCart-TR
Rica Ederim... havale ile satış da başarı bekleme ama ilk adım için olabilir... Havale ile satış yapıcaksanız şirket kurmaya gerek var mı onu da bilmiyorum bir muhasebeciye konuyla ilgili bilgi sorabilirsiniz.
Şirket Ortağı Olursa kesilir bursu yani askerlik de sorun olabilir şirket kurarken o konular da pek bilgim yok :)

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
askerlik mi hadi ya yok burs almıyor zaten öğrenim kredisi alıyor hımm baya araştırmak yada havale ile yapmak lazım tüh ya gitti hevesler :((( yada bir şirketen pos mu kiralasak :D :D

olgunumur

OpenCart-TR
o zaman mail order kullanman lazım ama sizin isminizle posda çıkan isim farklı olucak hem sen fatura kesicen hemde pos kiraladığın iş yeri fatura kesicek kdv ödiceksiniz pek sağlıklı olmaz sanırım...

maltepe_ogrenci

OpenCart-TR
anladım kardeşim bilgilerin için çok tşk ederim biz buna başka bir yol bulmamız lazım desene bakalım artık ne olabilir :(((((

olgunumur

OpenCart-TR
Rica ederim pm atacaktım sana e-ticaret yaptığım siteleri incele diye fikir olurdu ama bu sayfaya giriş yetkin yok yazıyo atamadım.. :) kolay gelsin ne diim şimdiden başarılar..

İmzama Ekledim Siteleri Ordan Bakabilirsin..