varsayılan para birimine manuel mudahale etmek ?

xxionline

OpenCart-TR
Merhaba;

Aslında benim yapmak istediğim şey;
Admin panelinden ürün girişi yaparken fiyatları dolar olarak girmek ama sitede görünecek olan tutarı türk lirası olarak göstermek.

Bende mağazanın varsayılan para birimini usd yaptım, sitede üstteki seçim kutusundan TR para birigmini seçersem istediğimi elde etmiş oluyorum. Fakat her kullanıcının üye olduktan sonra üstten para birimini değiştirip tl yapması gerekiyor.
Bunuda otomatikleştirmem lazım.

Tecrübelerime göre bu tür durumlarda 2 kontrol kullanılır.
Bitanesi cookie session vs uygulanır aynı zamanda her kullanıcı için hangi dili kullanıyor yada hangi para birimini kullanıyorsa ona karşılık gelen databasedeki idsi kullanıcnın lookup tablosuna işlenir.
Kullanıcı siteyi açtığında databaseden bilgiler çekilir cookie session vs. kaydedilir ve o tür bilgileri artık cache ten çekilir, ki yoğun kullanıcı olduğunda database e daha az bağlantı sağlayıp sitenin yükü hafiflesin diye.
Bundan yola çıkarak bende her durumda cookie kayıtları TRY olsun diye;

library/currency.php içinden
Kod:
            setcookie('currency', $currency, time() + 60 * 60 * 24 * 30, '/', $this->request->server['HTTP_HOST']);
olan yeri
Kod:
		setcookie('currency', 'TRY', time() + 60 * 60 * 24 * 30, '/', $this->request->server['HTTP_HOST']);
olarak değiştirdim ki her ne durum istenirse istensin cookie olarak TRY atasın.

Tamam yaptığım şey çalışıyor bakıyorum sitenin cookie kayıtlarında, currency kaydının value değeri istediğim gibi olmuş. Her durumda TRY oluyor.
Ee ? ama sitedeki aktif görünen ve ürün fiyatları para birimi halen USD.
Peki dedim bende demekki her database in içinden geçtim ama yinede sağlıklı veri elde edemedim

Databasede;
Oc_adress = adres lookup tablosu. kullanıcıların adres kayıtları tutuluyor
Oc_customer = sitedeki müşterilerin kullanıcıadı email şifres telefon vs genel bilgileri tutuluyor

Diğer customer lookup tablolarda kayda değer bilgi yok.

Ve geldik asıl soruma .
sitenin kullanılan para birimine panelden varsayılan olark ayarlamak değilde manuel yolla müdahale edip TRY yapmam gerekiyor. Bu sistem kullanıcının para birimi tercih bilgisini nerede tutuyor Allah aşkında birisi bu durumdan kurtarsın beni.